Panona fest 2016: Održivom ekonomijom do održivog društva

19
ruj.

Panona fest 2016: Održivom ekonomijom do održivog društva

Panona fest i ove godine poziva na ispraćaj ljeta i doček jeseni kroz otkrivanje čari slavonske prirode i kulture. No osim prilike za upoznavanjem skrivenih turističkih potencijala i lokalnih običaja Slavonije, festival već tradicionalno nudi i priliku za upoznavanjem lokalaca i lokalnih organizacije koji hrabrim koracima doprinose lokalnom razvoju ove, često nepravedno zanemarene regije, mijenjenjem socijalne i ekonomske slike Slavonije kroz odgovorne oblike ekonomije i poduzetništva.

Panona fest ove godine udružuje snage i s Platformom za dobru ekonomiju te Platformom za ruralni razvoj jugistočne Europe pripremajući niz zanimljivih rasprava i predavača u formi regionalnog foruma za ruralni razvoj. Forum “Održivom ekonomijom do održivog društva” ove godine tako predstavlja važne teme kao što su, između ostalih, održiva ekonomija, održivi ruralni turizam, modeli zapošljavanja mladih i društveno poduzetništvo u ruralnom prostoru. 

Ova tematska rasprava želi okupiti sve kojima je stalo do istinskog razvoja ruralnog prostora koji može i treba stvarati odgovorno i održivo oblikovane prilike za nova radna mjesta koja će zadržati ljude, a osobito mlade, u ruralnom, ali i urbanom prostoru ove regije. Kroz predstavljanje primjera dobre prakse u Hrvatskoj, regiji, Europskoj uniji i šire u svijetu, ovaj ruralni forum postavlja si za cilj iznalaženje najučinkovitijeg načina udruživanja resursa, ideja i modela održive eko-društvene ekonomije koja bi mogao doprijeti odgovornom razvoju ove regije. 

Kao mreža koja već dugi niz godina okuplja pionire eko-društvene ekonomije, Platforma za dobru ekonomiju će i ovaj put nastojati otvoriti nove prostore, približiti ideje i modele te nastojati povezati ljude koji zajedničkim djelovanjem mogu uvelike doprinijeti izgradnji jedne drugačije i pozitivnije budućnosti regije.

Ovdje možete naći detalje programa i prijavnicu na sudjelovanje. Prijave su otvorene do utorka, 20.rujna. 

Nadamo se da se vidimo u velikom broju!